Tävla i hasardspel

Att spela hasardspel är spännande, roligt och även något som kan ge lite extra pengar emellanåt. Det är självklart något som alla tävlar i, men många skulle garanterat spela även om det inte fanns någon vinst att ta ut. Det finns de som spelar lika mycket för att det är roligt, som det är för att vinna vinstpengarna. Det finns flera professionella spelare, som kan försörja sig på sitt spelande och där pengarna spelar en stor roll.

Vad innebär hasardspel?

Svenska språket har lånat ordet hasard från franskans hasard, som betyder slump. Ett hasardspel är med andra ord ett spel där det är turen som avgör hur det går för spelaren. Detta är inte alltid helt sant, i alla fall inte när det gäller spel som blackjack eller Texas Hold'em. När det kommer till mer klassiska spel som roulette är det alltid slumpen som avgör, dock är det du som avgör hur höga oddsen ska vara.

Mest kända hasardspel

Det mest kända hasardspel är alldeles säkert roulette. Roulette betyder "litet hjul" på franska och beskriver även spelets utseende bra. Det finns två olika varianter av roulette, den amerikanska och den europeiska, den senaste är även känd som fransk roulette. Både har fack med en grön nolla och med siffrorna 1 till 36 i färgerna svart och rött. En skillnad mellan dem är att det på den amerikanska finns en grön dubbelnolla, och det är det som gör att du har lite större chans att vinna när du spelar på den europeiska versionen.

Så här gör du

När alla spelare har satsat kastar croupieren iväg kulan i den motsatta riktningen som hjulet snurrar. Du kan påverka dina vinstchanser om du satsar på något som har en större sannolikhet att inträffa, men då kommer även din vinst att bli mindre. Det är det enda du kan göra för att påverka din sannolikhet för vinst. Om du till exempel sätter dina pengar på ett dussin, alltså på någon av siffrorna 1-12 så kommer det ge dig ganska stora vinstchanser, dock kommer en vinst bara ge dig två gånger insatsen. Den största möjliga vinsten är som du satsar på bara ett nummer, och då bli vinsten 35 gånger insatsen.

Populära Poker

Utan internet skulle inte poker ha blivit så populärt som de har blivit idag. Möjligheten att kunna spela dygnet runt ger en enorm tillgänglighet, och för det finns alltid turneringar att delta i. Turneringar från World Series of Poker har ofta sänts på TV, och har gjort Texas Hold'em till den mest populära pokern. Ännu en orsak till Texas Hold'em popularitet är att du kan öka dina vinstchanser med möjligheten att bluffa och att använda dig av olika strategier. Ifall du vill lära dig mer om Texas Hold'em finns det en mängd med guider runt om på nätet och du kan även prova att spela gratis. Det kan vara smart att prova innan du börjar spela om riktiga pengar.

Finns det tur?

Gällande hasardspel är det ofta tal om att tur spelar en stor roll när en person vinner. Även att det är otur när du förlorar flera gånger i rad. För dig som känner att du har extra mycket otur kan det vara en tröst att få veta att det inte är sant. När någon har tur antar vi att flera vinster sker tätt efter varandra. I roulette och ifall kulan har hamnat i ett rött fack flera gånger i rad tror vi att sannolikheten är större att kulan hamnar i ett svart därefter, men det är inte sant. Det kan handla om att våra hjärnor är konstruerade att tro att allt ska ha ett sammanhang eller en mening, men det är slumpen som avgör var kulan hamnar. Det spelar alltså ingen roll vart kulan hamnade gångerna innan. När det gäller poker och om du ständigt förlorar kan de givetvis bero på att dina medspelare har bättre kort än dig.